top of page

Menstrüel Kap

Menstrüel kaplar, kullanım şekilleri itibariyle tamponları andırırlar. Görünüş olarak ise huniye benzerler. Tıpkı tamponda olduğu gibi, kaplar da vajinanın içine yerleştirilir. Tampondan farkları ise kapların kanı emmek yerine, içinde biriktirecek şekilde tasarlanmış olmalarıdır.

Kullanım yaygınlığı açısından hijyenik ped ve tampondan sonra gelse de aslında tarihi, tampondan yaklaşık 4 yıl sonra icat edilmiştir. 19. yüzyılın sonlarından 20. yüzyılın başlarına kadar; bireyler, menstrüasyon dönemlerini yönetmek için kap kullanmaya başladılar. Ancak günümüzdeki kaplarda kullanılan medikal silikon yerine, o dönemde materyal olarak metal tercih ediliyordu. 1930 yılında, günümüzde kullandığımız tampona benzeyen birkaç ürünün patenti alındı. 1937 yılında ise Leona Chalmers tarafından kauçuktan yapılan kaplar patentlendi.

Peki kap kullanımının yaygınlaşması neden önemli? Dünyaya her sene 200 bin ton menstrüel ürün atığı bırakıyoruz. Ne yazık ki bunun çok büyük bir kısmı, geri dönüşümü mümkün olmayan plastik atıklardan oluşuyor. Bu plastik atıklar da denizlerden hayvanlara, ormanlardan buzullara kadar bütün ekosistemimizi kirletip, zehirliyor. Bir adet plastik poşetin doğada çözünmesi 1000 yıldan fazla sürerken, sadece İstanbul’da günlük kişi başı üretilen çöp miktarı 1.1 kg. Akdeniz’de ise bir kilometre karede 1,25 milyon plastik atık bulunuyor.


Küresel ısınma ve çevre kirliliğinin dünya üzerindeki canlıların karşılaştığı en büyük tehlikelerden olduğu 21. yüzyılda, gezegenimizi iyileştirmek, neslimizin en büyük sorumluluklarından biri.

BEIJE olarak; bu sorumluluğun bir ucundan tutmak da en önemli hedeflerimizin başında geliyor. Kapl


ar; kullan-at ürünler olmadıkları için, önerilere uygun bir şekilde kullanıldıkları durumda, 6 aydan 10 yıla kadar ömürleri olabiliyor ve bu özelliği sayesinde diğer menstrüel ürünlere kıyasla, çok daha doğa dostu bir ürün olarak konumlanıyor.


BEIJE KAP HAKKINDA:





  • DOÄžA DOSTU: BEIJE Kap, sterilize edildiÄŸi sürece yıllarca kullanılabilir. Ped ve tampon gibi tek kullanımlık seçeneklerin yanında, daha az atık oluÅŸturan, çok daha doÄŸa dostu bir seçenektir.


  • HESAPLI: BEIJE Kap yıllarca kullanılabilir. Bu sebeple, diÄŸer menstrüasyon ürünlerinin yanında daha ekonomik bir tercihtir.


  • SAÄžLIKLI: BEIJE Kap, silikon yapısı sayesinde yüzeyinde mikrop biriktirmez ve bu sayede enfeksiyon riskini azaltır.


  • KULLANIM RAHATLIÄžI: BEIJE Kap, akıntı yoÄŸunluÄŸuna göre 9-12 saate kadar koruma saÄŸlar.


  • KONFORLU / GÃœVENLÄ°: BEIJE Kap; kolay ÅŸekil alabilen yapısı ile rahat ve güvenilir bir deneyim sunar. Hacmi sayesinde, masa başında ya da seyahatte geçen uzun süreli aktivitelerde konfor saÄŸlar. Sızdırmaz özelliÄŸi sayesinde ise yüzme, egzersiz yapma gibi aktivitelere ve hareketli programlara uygundur.


Daha fazlası için: beije.co


bottom of page